روند توسعه اقتصادی جهان به کدام سو می رود؟-راهبرد معاصر

روند توسعه اقتصادی جهان به کدام سو می رود؟

رئیس بانک جهانی با اشاره به تداوم جنگ تجاری میان قدرت های بزرگ از کاهش رشد اقتصادی در جهان در آینده خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 17
کد خبر: ۲۵۲۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل چندی پیش، پیش بینی کرده نرخ رشد اقتصادی هند برای سال جاری میلادی از ۷.۴ درصد سال گذشته تا ۶ درصد کاهش یابد، ولی این کشور دومین اقتصاد سریع جهان پس از چین خواهد بود.

 

گزارش تجارت و توسعه ۲۰۱۹ نشان می‌دهد نرخ رشد اقتصاد جهان از سه درصد سال ۲۰۱۸ تا ۲.۳ درصد در سال جاری میلادی کاهش می‌یابد.

چین با ۶.۱ درصد نرخ رشد اقتصادی در ۲۰۱۹ همچنان عنوان سریع‌ترین اقتصاد دنیا را در اختیار دارد و تنها با ۰.۱ درصد از هند جلوتر است.

در جدیدترین این پیش بینی ها، رئیس بانک جهانی ضمن اشاره به افزایش نااطمینانی در سطح جهانی، تشدید اختلافات تجاری بین اقتصادهای بزرگ و کاهش جریانات سرمایه‌ای گفت که روند توسعه اقتصادی جهان تا پایان امسال احتمالا باز هم کاهش خواهد یافت. وی بار دیگر از چین و آمریکا خواست تا به اختلافات خود بر سر مسائل تجاری خاتمه دهند.

 

مالپاس که پس از شرکت در نشست مشترک صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در شهر واشنگتن بین خبرنگاران حاضر شده بود گفت: وقتی امروز به داده‌های اقتصادی نگاه می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که احتمالا باید شاهد کاهش رشد بیشتری در مقایسه با چشم انداز رشد در ماه ژوئن باشیم.

 

اظهارات رئیس بانک جهانی در شرایطی مطرح می‌شود که این بانک در گزارش بازبینی شده خود از وضعیت اقتصادی جهان که هفته گذشته منتشر شد، پیش بینی خود از متوسط رشد اقتصادی جهان را با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به پیش‌بینی قبلی، به ۲.۶ درصد تقلیل داد که کمترین رشد اقتصادی جهان از سال ۲۰۱۶ محسوب می شود.

 

مالپاس که فوریه سال گذشته توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تصدی این سمت پیشنهاد شد، از جمله مخالفان رویکرد چین در عرصه تجاری و طرفدار تعریف مجددی از نظم نوین اقتصادی در سطح جهان است. وی ماه آوریل امسال به ریاست بانک جهانی رسید و دوره وی پنج ساله خواهد بود.

 

البته تنها رئیس بانک جهانی نسبت به اوضاع اقتصادی جهان نگران نیست. صندوق بین‌المللی پول نیز این هفته با انتشار گزارشی پیش‌بینی کرده بود متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال جاری به ۳.۳ درصد برسد که ۰.۶ درصد کمتر از پیش‌بینی قبلی و ضعیف ترین رشد اقتصادی از زمان رکود بزرگ سال ۲۰۰۹ است.

ارسال نظر